Image-Description
FIFA World Cup 2022: Echipele cel mai probabil să provoace o supărare
Sport 11 aprilie 2022, 16:53 | 1155

Mai sunt doar opt luni până la Qatar 2022 și lumea este în vânt pentru turneul care se anunță legendar. 15 din cele 32 de echipe s-au calificat deja și au mai rămas încă 17, înainte de extragerile de la 1 aprilie pentru a stabili grupările pentru turneu. Pe măsură ce lupta pentru locurile finale de calificare pentru Cupa Mondială FIFA 2022 începe, aruncăm o privire asupra unora dintre echipele care ar putea provoca o supărare la spectacolul global din Qatar la sfârșitul acestui an. Overlyzer are pe platforma sa cel mai bun software de pariuri pe fotbal, care oferă informațiile care sunt folosite la pregătirea acestui articol.

Danemarca | Clasament FIFA: 9

Danemarca a devenit cu adevărat o forță de luat în seamă în Europa în ultimii doi ani și este evident în clasamentul actual FIFA.

Semifinalistă de la turneul UEFA Euro 2020 și una dintre cele mai impresionante echipe din faza de calificare, Danemarca arată ca o echipă pe care nimeni nu și-ar dori să o aibă în grupa lor la finala Cupei Mondiale.

Christian Eriksen se va întoarce și el după incidentul său nefericit de la Euro 2020, care va servi drept motivație pentru danezi, despre care managerul Kasper Hjulmand a spus că sunt „fericiți că sunt caii negri la Cupa Mondială”.

Cu toate acestea, va fi o sarcină mai grea să termine mai bine decât sferturile de finală din Franța '98, deoarece vor concura cu lumea în Qatar, și nu doar cu Europa. Totuși, un pariu pe care Danemarca va ajunge cel puțin în sferturile de finală în detrimentul unora dintre favoriți nu este unul riscant.

Statele Unite ale Americii | Clasament FIFA: 13

USMNT nu a reușit să se califice la Cupa Mondială din 2018 pentru prima dată în 32 de ani, dar sunt din nou pe scena globală. De atunci, ei și-au stabilizat echipa cu o multitudine de tineri care au câștigat experiență jucând peste tot în lume: din Europa, până în America de Sud și chiar în regiunea CONCACAF.

Cultiva lor actuală este, fără îndoială, generația lor de aur, care poate fi puțin prea devreme pentru aprecierea globală, dar nerăbdarea, experiența și talentul lor uimitor s-ar putea dovedi prea mult de gestionat pentru un număr mare de echipe. Un sfert de finală poate fi un pariu riscant pe USMNT, dar Stars and Stripes va provoca cu siguranță o supărare în faza grupelor pentru a ajunge în optimile de finală.

Serbia | Clasament FIFA: 25

Serbia este o echipă care are tendința de a dezamăgi pe scena globală, după ce a ieșit din faza grupelor în ultimele trei Cupe Mondiale. Cu toate acestea, această generație de jucători pare a fi cea mai închegată pe care națiunea slavă a fost vreodată pe un teren de fotbal de mult timp.

Dusan Vlahovic, Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic, Nikola Milenkovic și mulți alții se aliniază în prezent pentru Serbia, precum și pentru multe dintre cluburile de top ale Europei, jucătorii lor de top jucând în principal în Serie A a Italiei. Cu opt luni mai departe. să se înțeleagă pe ei înșiși, nu există nicio limită pentru potențialul sârbilor de a deranja clasamentul din Qatar la sfârșitul acestui an.

Senegal | Clasament FIFA: 18

Campioana Cupei Africii a Națiunilor a atins cea mai înaltă clasare a unei echipe africane în ultimele decenii, după o victorie istorică în Camerun.

Senegalul se află în vârful Africii de ceva timp, iar victoria lor asupra Egiptului a servit doar la consolidarea acestei poziții și, de asemenea, să-i anunțe ca o echipă de luat în seamă în fotbalul mondial.

Sferturile de finalistă din Coreea/Japonia 2002 nu s-au asigurat încă de calificarea în Qatar, dar vor fi cu siguranță o echipă de învins dacă vor trece de adversarii lor din finala AFCON, Egiptul, care le stau de asemenea în cale către o altă apariție la Cupa Mondială.

Elveția | Clasament FIFA: 14

Elveția este una dintre cele mai imprevizibile echipe de turneu din fotbal, deoarece reușesc întotdeauna să atragă supărări față de favoriți pentru a trece în rundele eliminatorii. Este aceeași cursă pe care mulți cred că elvețienii sunt obligați să o repete în Qatar, făcându-i unul dintre caii întunecați ai turneului care nu ar trebui ignorați.

De asemenea, s-au calificat înaintea câștigătoarelor Euro 2020, Italia, care acum trebuie să concureze în playoff pentru a-și determina participarea la cea de-a 23-a ediție a Cupei Mondiale FIFA. Nimic nu spune „Giant Killer” mai mult decât învingerea celei mai puternice echipe italiene din peste un deceniu pe primul loc în calificările la Cupa Mondială.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie