Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” revine în cea de-a XV-a ediție
Cultură 15 mai 2023, 18:17 | 856

Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, revine în cea de-a XV-a ediție. Suita manifestațiilor de patru zile începe mâine, 16 mai, la Iași. La Chișinău, festivalul va fi deschis pe 18 mai, cu un recital poetic și depuneri de flori la bustul poetului din Aleea Clasicilor.

Marți, la Iași va fi prezentat spectacolul „Scrisoare din Basarabia”, în memoria poetului Grigore Vieru, cu participarea actriței Daniela Nane, a compozitorului și cântărețului Nicu Alifantis, și a formației Fragile Band. Va fi și conferința „Grigore Vieru, poet și tribun al spațiului românesc”, susținută de către poeții Ștefan Mitroi și Gheorghe Mihai Bârlea.

Pe 18 mai, festivalul ajunge la Chișinău cu un recital poetic și depuneri de flori la bustul poetului din Aleea Clasicilor. În Sala Mică a Academiei de Științe va avea loc Conferința „Grigore Vieru: duminica cuvintelor românești”, susținută de academicienii Mihai Cimpoi și Theodor Codreanu.

Prima zi se va încheia la ora 18:00, în Sala „Clasa Viitorului” a Universității Pedagogice, cu Gala premiilor Festivalului şi cu un spectacol omagial, susținut de soprana Claudia Caia de la Opera Națională București, actorul Nicolae Darie, Nicolae Gribincea și Ansamblului „Plăieșii”, interpretul Oleg Spînu, participant la concursul „Românii au talent”.

Pe 19 mai, publicul este așteptat la Cahul, la spectacolul muzical poetic „Requiem pentru Grigore Vieru”.

Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” este organizat de Centrul cultural-științific „Grigore Vieru” Chișinău împreună cu Ministerul Culturii, în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”.

Opinia ta contează. Comentează!