Podoliak: Guțul vrea să aducă războiul
Politic 27 martie 2024, 19:57 | 855

Actuala narațiune a bașcanului de la Comrat, Evghenia Guțul, e aceiași, pe care o aveau înainte de război politicienii pro-ruși din Ucraina. Este concluzia consilierului prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoliak. „Guțul va aduce războiul în Moldova”, a declarat Podoliak într-un interviu exclusiv pentru Jurnal TV.

MIHAILO PODOLYAK, consilier al președintelui Ucrainei: "Noi tot am avut așa subiecți în Ucraina, care spuneau că noi ducem tratative cu Rusia, că vom ajunge cu Rusia la un numitor comun. Partide pro-ruse. Ei au închis ușa? Nu. Au deschis-o larg. Atât de larg, încât noi astăzi avem un război fatal. Vreți să aduceți războiul la voi acasă? Dacă e să tratezi cu toleranță, războiul neapărat va veni la voi acasă. Ușa e deschisă. Această fată e portarul, care deschide poarta pentru război. Trebuie să spunem despre asta."

Mihailo Podoliak neagă zvonurile despre o posibilă înghețare a războiului din Ucraina.

MIHAILO PODOLYAK, consilier al președintelui Ucrainei: "Oamenii care vorbesc despre înghețarea conflictului ar vorbi mai bine despre propriul IQ. În primul rând, a propus Rusia înghețarea conflictului? Sau acești oameni au decis că Rusia e satisfăcută cu ceea ce deja a acaparat? Ei au vorbit cu rușii și rușii le-au zis ca ei sunt mulțumiți? Că ei au început acest conflict ca să obțină o fâșie îngustă la Marea Azov?"

Podoliak este necruțător și cu politicienii, care pledează pentru reducerea livrărilor de armament în Ucraina.

MIHAILO PODOLYAK, consilier al președintelui Ucrainei: "Al doilea punct, foarte important. Hai să oprim livrarea de armament către Ucraina ca să ce? Vreți să vedeți cum sunt uciși copiii noștri? Atunci nu trebuie să vorbim despre înghețarea conflictului. Trebuie de ieșit și de spus clar: mie îmi place să văd cum sunt uciși copiii ucrainenilor, îmi place să văd cum sunt bombardați cu rachete."

Consilierul președintelui Zelensky afirmă că nu mai înțelege care este miza lui Vladimir Putin în acest război.

MIHAILO PODOLYAK, consilier al președintelui Ucrainei: "Când cineva spune că Rusia poate să atace Harkovul, Odesa sau Kievul, trebuie să înțelegem tipul de trupe, de care aveți nevoie ca să puteți ocupa zone atât de mari. Rusia nu dispune astăzi de astfel de forțe. Trupele Rusiei se întind pe o distanță de 1600 km, cu lanțuri logistice foarte complexe. Noi nu avem suficiente resurse ca să reducem logistica lor."

Singurele negocieri ruso-ucrainene privind încetarea focului au fost suspendate în luna mai 2022, când Kievul s-a retras din proces. Mihailo Podoliak zice că Ucraina nu este gata să negocieze cu rușii, cât nu sunt înfrânți.

MIHAILO PODOLYAK, consilier al președintelui Ucrainei: "Cum vă imaginați că de partea opusă a mesei vor sta cei, care au venit să vă omoare copiii? Noi vom fi nevoiți să ne prefacem că nu am văzut Bucea, Hostomel, Irpin și așa mai departe, că noi nu am văzut crimele pe care le-au comis. Totul s-a întâmplat în ochii noștri."

Anterior, Mihailo Podolyak afirma că autoritățile de la Kiev vor negocia cu cei ai Moscovei numai după ce trupele ruse se retrag complet din Ucraina, inclusiv din peninsula Crimeea, anexată abuziv în 2014.

Opinia ta contează. Comentează!