Jurnalul orei 19, 11 Martie
Jurnalul orei 19:00 11 martie 2024, 21:21 | 606

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Sintagma „limba română” rămâne în toată legislația, inclusiv în Constituție. Înalta Curte a respins sesizarea deputaților socialiști și comuniști împotriva legii votate de deputații puterii. Hotărârea Curții este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

2. Zeci de asistenți personali din Chișinău au protestat astăzi în fața Primăriei. Unii protestatari ne-au mărturisit că dacă vor fi concediați, nu vor avea bani nici măcar pentru strictul necesar. Drept soluție, autoritățile propun ca fondul pentru susținerea populației să fie modificat.

3. Vladimir Plahotniuc vrea să-și scoată de sub sechestru mai multe bunuri imobile din Republica Moldova. Avocatul acestuia, Lucian Rogac, afirmă că niciunul dintre sechestrele aplicate nu i-au fost aduse la cunoștință, așa cum prevede legea. Printre bunurile menționate de avocat se numără și renumita „casă albă” din strada Timiș.

4. Drama istorică „Oppenheimer” a dominat cea de-a 96-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film. Regizorul acestui film, Christopher Nolan, a primit premiul Oscar la categoria „cel mai bun regizor”. Iar actorul irlandez Cillian Murphy a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie