Ilan Șor își face campanie de promovare
Politic 7 septembrie 2023, 17:25 | 478

În pofida faptului că partidul care-i purta numele a fost scos în afara legii, Ilan Șor își face campanie de promovare politică prin satele Republicii Moldova. Acoliții politicianului fugar, unii dintre ei foști activiști ai partidului declarat neconstituțional, împart pliante cu imaginea lui Ilan Șor și promovează așa-numitul program social „satul moldovenesc”. „Este o campanie de manipulare”, spune președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În spațiul public au apărut mai multe imagini și mesaje în care se arată că la Strășeni, dar și în alte localități, cetățenii primesc pliante cu imaginea lui Șor, însoțite de promisiuni privind efectuarea unor investiții de milioane de lei în infrastructura locală, prin programul „satul moldovenesc". Totodată, localnicii sunt îndemnați să semneze pentru așa-numitul program social.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Organele de ordine cunosc și investighează acest lucru, intervin de fiecare dată când apar așa-numiții colectori de semnături. Pe această cale, vă rog, de fiecare dată când observați astfel de acțiuni, anunțați poliția."

Potrivit socialistului Vlad Batrâncea, programul „Satul Moldovenesc”, reanimat acum de fugarul Ilan Șor, a fost de fapt lansat în anul 2000 de Partidul Comuniștilor, iar în 2015 a fost preluat de PSRM.

VLAD BATRÂNCEA, deputat BCS: "-Ce ține de acest personaj, să se clarifice instituțiile statului. -Încă este programul Socialiștilor? -Este programul blocului comuniștilor și socialiștilor -Iese că acest program a fost plagiat? -Da, iese că da."

Iar Comunista Diana Caraman a spus că orice proiect este binevenit și nu a menționat nimic despre faptul că acest program nu este unul nou. Cât despre legalitatea acțiunilor lui Șor, Caraman a evitat să dea o apreciere.

DIANA CARAMAN, deputat BCS: "Există instituții specializate care pot analiza și se pot exprima, dacă se încalcă o anumită procedură sau se încalcă decizia Curții Constituționale. În calitate de deputat, nu este de competența mea să comentez astfel de lucruri."

Am trimis o solicitare de informații la Procuratura Anticorupție pentru a afla dacă investighează acțiunile fugarului Ilan Șor. Deocamdată nu am primit un răspuns. Pe 19 iunie curent, formațiunea lui Șor a fost scos în afara legii de Curtea Constituțională.

Opinia ta contează. Comentează!