Jurnalul orei 17, 14 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 14 septembrie 2023, 17:35 | 643

Prezentat de Vasile Luchianu

Igor Dodon, cercetat penal în dosarul de corupție și trădare de patrie, are dreptul să părăsească țara. Curtea Supremă de Justiție a respins demersul procurorului care a cerut prelungirea interdicției de a părăsi Republicii Moldova cu încă 60 de zile. În noiembrie 2022, Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu, fiind plasat sub control judiciar. Fostul președinte spune că decizia de azi a magistraților este întârziată și reprezintă dovada că acuzatorii nu au avut temei să ceară pe bandă rulantă prelungirea măsurii preventive.

Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea a completat astăzi tabăra politicienilor, care își exprimă indignarea într-un limbaj obscen. El și-a permis o înjurătură, în limba rusă, ca reacție la întrebarea unui jurnalist. Ulterior, ministrul și-a prezentat scuzele pe Facebook, motivând că este stresat.

Republica Moldova este în afara oricărui pericol de natură militară din partea Federației Ruse și asta pentru că Ucraina ține piept agresiunii rusești. Declarația a fot făcută de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care se află în vizită la Chișinău. Oficialul a adăugat însă că Rusia desfășoară întreg arsenalul războiului hibrid în țara noastră. În aceste condiții, printre prioritățile Alianței Nord-Atlantice este întărirea rezilienței Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie