Primele trei formațiuni politice, cu cele mai mari investiții în electorală, au cheltuit până acum peste 15 milioane de lei
Politic 30 iunie 2021, 19:50 | 1169

Cheltuielile concurenților electorali cresc vertiginos. Doar primele trei formațiuni politice, cu cele mai mari investiții în electorală, au declarat, până acum, cheltuieli de peste 15 milioane de lei. Informațiile se regăsesc în documentele depuse la Comisia Electorală Centrală după cinci săptămâni de campanie.

Din rapoartele actualizate privind finanțarea campaniei electorale, vedem că Blocul ”Renato Usatîi” a cheltuit până acum 8 milioane 928 de mii de lei, Partidul Acțiune și Solidaritate - 3 milioane 663 de mii de lei, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 2 milioane 800 de mii de lei, Partidul Șor - 1 milion 896 de mii de lei, iar Partidul Democrat - 1 milion 134 de mii de lei. Alți concurenți electorali au declarat cheltuieli sub 1 milion de lei sau nu au prezentat informații actualizate. Și în această campanie, Comisia Electorală a constat că mai multe partide au primit donații de la persoane fizice care au declarat venituri mai mici decât donațiile efectuate. Tot astăzi, autoritatea electorală a avertizat Partidul Oamenilor Muncii și Partidul Noua Opțiune Istorică să prezinte, în termen de 24 de ore, raportul privind finanțarea campaniei electorale sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și lipsa cheltuielilor. În context, CEC-ul a avertizat Partidul Alianța pentru Unirea Românilor în legătură cu reflectarea incorectă a donațiilor primite din afara țării.

Opinia ta contează. Comentează!