Jurnalul orei 17, 2 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 2 noiembrie 2022, 18:16 | 885

Prezentat de Vasile Luchianu

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi, unul dintre oamenii de încredere ai lui Vladimir Plahotniuc, a fost predat azi dimineață autorităților de la Chișinău. ”Andronachi a fost declarat persoană indezirabilă în Ucraina”, a anunțat Procuratura Anticorupție. Potrivit instituției, a fost reținută încă o persoană, bănuită de escrocherie în proporții deosebit de mari, în interesul lui Plahotniuc. Sursele noastre afirmă că este vorba despre contabila lui Andronachi. Fostul deputat va sta următoarele 30 de zile după gratii, în baza a două mandate de arestare.

Poliția a inițiat un proces penal privind incidentul din satul Mereni, unde mai mulți elevi au fost răniți de tencuiala căzută din tavanul școlii. Despre acest lucru ne anunță ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Cristina Crudu.

Comisarul european pentru energie, Kadri Simson, efectuează o vizită oficială în Ucraina într-un moment în care infrastructura energetică a țării se confruntă cu atacuri masive de rachete și drone din partea Rusiei. Simson a avut o întrevedere cu Volodimir Zelenski, căruia i-a spus că Uniunea Europeană va sprijini Ucraina atât timp cât va fi nevoie. "Terorismul energetic al Rusiei a afectat serios aproximativ 40% din întreaga infrastructură energetică a Ucrainei", a declarat Zelenski.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie