Proteste în prijinul imigrației
Externe 2 iulie 2018, 15:11 | 1497

În Statele Unite continuă protestele față de politica dură anti-imigrație a președintelui Donald Trump. Mii de oameni au ieșit pe străzi în mai multe orașe ale țării și au denunțat în mod special separarea copiilor de părinţi în cazul familiilor de imigranţi reţinute după trecerea frontierei Statelor Unite.

Una dintre marile proteste a avut loc la Washington, în parcul de lângă Casa Albă. Mii de manifestanți de toate vârstele au cerut regruparea imediată a unor copii şi a părinţilor lor imigranţi, reţinuţi la frontiera mexicană, care întârzie să fie pusă în practică. Deşi preşedintele american a renunţat la această politică controversată, două mii de copii se află în continuare în centre speciale.

Astfel de proteste au avut loc la Los Angeles şi New York. Zilele trecute, aproape 600 de persoane, majoritatea femei, au fost arestate de poliție, după ce au ocupat holul unei clădiri ce aparține Senatului american. Manifestantele, între care și actriţa Susan Sarandon, au pledat pentru ca familiile să rămână împreună în libertate. Demonstrantele au fost eliberate la scurt timp.

Opinia ta contează. Comentează!