Mâine, șoferii vor scoate din buzunar 21 de lei și 42 de bani pentru un litru de motorină, cu 13 bani mai puțin decât astăzi
Economic 22 martie 2023, 20:21 | 406

Carburanții se ieftinesc în continuare. Mâine, șoferii vor scoate din buzunar 21 de lei și 42 de bani pentru un litru de motorină, cu 13 bani mai puțin decât astăzi. Se ieftinește și benzina. Un litru va costa mâine 24 de lei și 52 de bani, cu cinci bani mai puțin. Cantitățile de carburanți sunt suficiente pentru a acoperi necesitățile consumatorilor, anunță ANRE.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, scăderea prețurilor de comercializare a carburanților se datorează diminuării cotațiilor Platts, care în ultimele săptămâni se află într-un trend descendent. Acest indicator stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor, în condițiile în care Republica Moldova importă integral produse petroliere. În baza Metodologiei aplicate, carburanții se comercializează la pompă la un preț corect, racordat la realitățile zilei în care își fac achiziția, anunță ANRE.

Într-un comunicat remis presei, agenția neagă informațiile apărute în spațiul public, privind stocurile insuficiente de carburanți. Potrivit ANRE, specialiștii monitorizează nivelul stocurilor de produse petroliere deținute de către importatori în depozite și în Terminalul petrolier din Portul Giurgiulești, preconizate pentru import.

ANUNȚUL ANRE: "În baza datelor actualizate zilnic, Agenția confirmă disponibilitatea în prezent a stocurilor de motorină și benzină pentru acoperirea deplină a necesităților curente de consum atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici, inclusiv în contextul creșterii cererii sezoniere generate de începutul lucrărilor agricole."

Potrivit ANRE, informația care a trezit îngrijorări privind insuficiența stocurilor de motorină se referă la situația de la sfârșitul anului trecut și nu poate fi relevantă pentru luna martie curent.

Opinia ta contează. Comentează!