Partidul Șor, dator statului
Politic 11 aprilie 2019, 17:07 | 2680

Partidul Sor urmeaza sa restituie in bugetul de stat peste doua milioane de lei. Asta dupa ce s-a constatat ca au fost comise abateri la finantarea formatiunii in timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Decizia a fost aprobata astazi de Comisia Electorala Centrala, in urma unei sesizari depuse de catre Valeriu Munteanu inca inaintea scrutinului.

Sesizarea a fost depusă pe 20 februarie de Valeriu Munteanu, pe atunci candidat pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală nr.18 Orhei din partea Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Astfel, Comisia Electorală Centrală a somat Partidul Șor să transfere în bugetul de stat suma respectivă în termen de șase luni. Totodată, CEC va sesiza Procuratura Generală în vederea anchetării, pentru fals în declarații, a celor care au făcut donaţiile. După luarea acestei decizii, preşedinta CEC, Alina Russu, a fost întrebată de ce sesizarea a fost examinată atât de târziu.

Reprezentanţii Partidului Șor consideră însă că decizia Comisiei Electorale Centrale este incorectă. Ei au scris pe site-ul formaţiunii și o vor contesta în instanța de judecată.

Opinia ta contează. Comentează!