Arhitectul-șef al municipiului Chișinău și administratorii unei companii de construcție sunt bănuiți de abuz în serviciu
Justiţie 29 februarie 2024, 19:56 | 415

Arhitectul-șef al municipiului Chișinău, Svetlana Dogotaru, și administratorii unei companii de construcții sunt bănuiți de abuz de serviciu. Centrul Național Anticorupție anunță că persoanele vizate au pus la cale o schemă de deposedare a municipalității de un lot de teren cu suprafața de 4300 m2, cu o valoare de circa 22 milioane de lei. Svetlana Dogotaru respinge acuzațiile.

Potrivit anchetei, factorii de decizie ai companiei de construcții au înregistrat în complicitate cu reprezentanții Primăriei Chișinău, ai Agenției Servicii Publice de la Departamentul „Cadastru” un drept de proprietate asupra terenului aferent unei construcții, în lipsa deciziei Consiliului municipal și în baza unui contract de arendă expirat. Înregistrarea a fost făcută la solicitarea arhitectului șef. După obținerea dreptului înregistrat, operatorul economic a înregistrat pe lotul de teren mai multe bunuri imobile, în baza unor acte permisive expirate.

Joi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale Svetlana Dogotaru și ale antreprenorului vizat de anchetă. Au fost ridicate documente relevante cauzei penale. Svetlana Dogotaru este acum bănuită în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Într-o reacție, făcută publică de Primăria Chișinău, Svetlana Dogotaru a respins acuzațiile.

SVETLANA DOGOTARU, arhitect-șef al municipiului Chișinău: "În urmă cu doi ani am atenționat serviciile respective privind cazul dat, care are la bază înregistrarea frauduloasă a dreptului de proprietate asupra terenului de către compania de construcții. Tot atunci, am solicitat verificarea și altor cazuri. Sunt pornite procese de radiere a drepturilor înscrise incorect. Sunt prezentate toate actele solicitate de anchetă și sunt sigură că va fi stabilit adevărul. În toate acțiunile mele am fost și sunt corectă."

Potrivit CNA, Svetlana Dogotaru urmează a fi cercetată în stare de libertate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie