Scandal și îmbrânceli la Botanica, între polițiști și deținătorii gheretelor cu flori
Social 2 august 2022, 17:58 | 2168

Scandal și îmbrânceli la Botanica! S-a întâmplat pe strada Cuza-Vodă, acolo unde a început evacuarea mai multor gherete cu flori. Comercianții au creat un scut în fața muncitorilor care au venit să demonteze gheretele, iar reprezentanții Preturii au chemat poliția. Florarii și polițiștii s-au îmbrâncit în plină stradă.

Proprietarii gheretelor spun că vând flori aici de peste 25 de ani și fără această afacere ar rămâne pur și simplu fără o bucată de pâine.

Reprezentanții Preturii spun că a fost emisă o dispoziție privind evacuarea gheretelor și că acestea s-ar afla acolo ilegal.

VALENTINA DIDENCO, șeful Secției social-economice a Preturii Botanica: "A fost emisă decizia Preturii Botanica de demolare și evacuare a gheretelor. Cazul dat este în litigiu din 2019, sunt hotărârile instanței, prescripții înaintate Deci fiecare comerciant a fost înștiințat despre lucrările care urmează să fie executate."

EVELINA PONOMARIOVA, specialist superior, Secția social-economică a Preturii Botanica: "Este teren municipal. Sub gherete este o țeavă care aparține Apă-Canal, cu diametrul de 500 mm, ei trebuie să înceapă lucrările și ei ne scriu nouă permanent că trebuie de evacuat și noi cunoaștem faptul că ei sunt amplasați ilegal. Noi le-am dat termen suficient ca să evacueze benevol."

Comercianții spun că au contestat și decizia, și prescripția de demolare. Am contactat pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, pentru o reacție, dar ni s-a spus că aceasta este în concediu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie