Zeci de morți, în centrul comercial
Externe 26 martie 2018, 17:20 | 8859

Tragedie în Siberia. Cel puțin 64 de oameni, printre care foarte mulți copii, au murit în urma unui incendiu devastator, care a cuprins un centru comercial din orașul Kemerovo. Alte peste 44 de persoane au primit îngrijiri medicale, în timp ce multe sunt date dispărute. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Flăcările au izbucnit la etajul patru al centrului comercial din oraşul Kemerovo. Incendiul a început în partea clădirii, care cuprinde un complex de agrement şi un cinematograf. Pentru că era zi de odihnă, în acel moment, mall-ul era plin de oameni, inclusiv foarte mulți copii.

Martorii au declarat că alarmele de incendiu nu au fost pornite, iar mulți au rămas captivi în interior, pentru că ușile s-au blocat. Disperați, oamenii, printre care și adolescenți, s-au aruncat în gol, pentru a scăpa din calea flăcărilor.

Zeci de oameni au fost evacuaţi în cadrul unei operaţiuni de salvare în care au fost implicați sute de pompieri. Ei au luptat cu flăcările uriașe timp de peste 17 ore pentru a lichida incendiul, care a pârjolit peste 1.500 de metri pătraţi.

Centrul comercial cu pricina fusese deschis în 2013, pe locul unei foste fabrici și găzduia mai multe cinematografe, magazine, restaurante, o grădină zoologică și o saună. Cauza incendiului este deocamdată necunoscută. Autorităţile ruse au demarat o anchetă. Au fost efectuate și primele arestări. Patru oameni au fost reținuți în acest caz - cel care închiria spațiul în care s-a declanșat incendiul, dar și directorul societății, care administra centrul comercial.

Opinia ta contează. Comentează!