Jurnalul orei 17, 18 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 18 septembrie 2023, 18:51 | 541

Prezentat de Vasile Luchianu

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, este bănuit de neglijență în serviciu, în dosarul dublului omor de la Aeroportul Internațional Chișinău. Într-un mesaj publicat pe Facebook, șeful IGPF a anunțat că va solicita un concediu neplătit pentru o perioadă de 30 de zile. La începutul lunii septembrie, Vasiloi s-a ales cu o mustrare aspră în urma atacului armat din 30 iunie. În același context, un secretar se stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a fost demis.

Șase angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au fost reținuți, fiind suspectați că au luat mită de la diferiți operatori economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Centrul Național Anticorupție a publicat o înregistrare audio, în care angajații ANSA vorbesc cu transportatorii despre sumele de bani pretinse drept mită. Reprezentanții Agenției spun că au inițiat anchetă internă.

Deține peste 150 de hectare de teren agricol și dezvoltă o afacere rezilientă la schimbările climatice. Este povestea Cristinei Capmaru din satul Tomai, care a moștenit pasiunea față de agricultură de la părinții săi. Acum, ea este una dintre puținii antreprenori care practică agricultura conservativă, adică exploatează rațional resursele naturale ale pământului. Datorită unui credit nerambursabil, oferit de Suedia în cadrul unui proiect al Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Cristina Capmaru a procurat o semănătoare mini-till, pentru a aplica sistemul minim de lucrare a solului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie