Viitorul Moldovei este în UE
Politic 19 mai 2023, 16:09 | 362

Republica Moldova are tot sprijinul Uniunii Europene, privind aderarea la blocul comunitar. Summitul din 1 iunie este o dovadă în plus în acest sens, a declarat la Chișinău președintele subcomisiei pentru Securitate și Apărare a Parlamentului European, Nathalie Loiseau. Oficialul și-a exprimat speranța că și cetățenii din stânga Nistrului vor ajunge să susțină această misiune importantă.

NATHALIE LOISEAU, președintele subcomisiei pentru Securitate și Apărare a Parlamentului European: "Știm că Republica Moldova a ales o cale democratică, europeană. Simt că suntem în aceeași familie și ne confruntăm cu același provocări. Solidaritatea noastră trebuie să fie extrem de puternică, în special, pentru a suporta consecințele agresiunii Rusiei asupra Ucrainei."

Președintele Subcomisiei pentru Securitate și Apărare a Parlamentului European și-a exprimat speranța că și cetățenii din regiunea transnistreană vor conștientiza că Uniunea Europeană este viitorul Republicii Moldova și vor ajunge să susțină și ei această misiune importantă.

NATHALIE LOISEAU, președintele subcomisiei pentru Securitate și Apărare a Parlamentului European: "Cred că pentru transnistreni este o realitate concretă. Sunt experți, originari din Transnistria, care merg deseori în Uniunea Europeană. Viitorul Republicii Moldova, inclusiv Transnistria, în Uniunea Europeană înseamnă pace și progres social."

În cadrul vizitei la Chișinău, delegația Parlamentului European a abordat în discuțiile purtate cu membrii Guvernului cooperarea în domeniile securitate, apărare, dezvoltare economică, sporirea rezilienței în fața amenințărilor hibride și parcursul de integrare europeană.

Opinia ta contează. Comentează!