Jurnalul orei 17, 4 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 4 octombrie 2023, 17:38 | 856

Prezentat de Vasile Luchianu

Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat astăzi noi reglementări, care le interzic membrilor Partidului Șor, declarat în afara legii, să participe la scrutinul din 5 noiembrie. Parlamentul s-a întrunit azi în ședință extraordinară pentru a completa Codul electoral. Proiectul de lege a fost votat în lectură finală de către 58 de deputați ai puterii. Cei din opoziție au boicotat ședința.

Mai mulți activiști și lideri locali ai partidelor „Șansă” și „Renaștere”, afiliate fugarului Ilan Șor, s-au trezit în această dimineață cu procurorii la ușă. Potrivit Procuraturii Anticorupție, oamenii legii au descins cu percheziții la birourile și domiciliile celor vizați. Deocamdată, procurorii nu spun despre ce dosar este vorba. „Au venit noaptea, ca hoții”, a declarat liderul partidului „Șansă”, Alexei Lungu.

Monumentul „Cişmeaua general Georgescu Ion”, dedicat Eroilor Armatei Române, instalat în Parcul ”Valea Morilor” din Chișinău, a fost vandalizat. Cazul a fost înregistrat de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor după ce a fost sesizată de postul nostru de televiziune. Chiar dacă experții de la Agenție au luat probe de la fața locului și afirmă că este vorba despre vandalizarea monumentului, cei de la Poliție spun că nu este vorba despre un caz de vandalism.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie