Ministerul Culturii vine cu precizări
Cultură 28 martie 2018, 09:00 | 2778

Monica Babuc îi răspunde lui Petru Vutcărău. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării afirmă într-un comunicat remis presei că pentru buna desfășurare a Festivalului „Bienala Internaţională a Teatrului Național "Eugene Ionesco" este pregătit un milion de lei. Reacția vine după ce directorul artistic al Teatrului "Eugene Ionesco" a anunțat că actorii nu au salarii decente, iar bienala poate fi compromisă din lipsă de bani.

Ministrul Educației precizează în răspunsul său că solicitarea conducerii teatrului Ionesco de a include cheltuielile pentru bienală în legea bugetului este irelevantă, iar salariile celor din domeniul culturii sunt stabilite prin lege. Directorul artistic al teatrului, Petru Vutcărău, insistă pe o discuție în detaliu asupra acestui subiect.

În comunicat, Ministerul Culturii subliniază că a fost sesizat în repetate rânduri referitor la neînțelegerile dintre actori și administrația instituției, iar atitudinea ostilă a administrației teatrului i-a determinat să demisioneze pe absolvenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, înmatriculați în anul 2012.

Opinia ta contează. Comentează!