Jurnalul orei 17, 6 Iulie
Jurnalul orei 17:00 6 iulie 2023, 19:41 | 578

Prezentat de Vasile Luchianu

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au ieșit astăzi din raza orașului, pentru a declanșa o campanie specifică ”lunii lui cuptor”. Ofițerii au un scop definit - să le reamintească agricultorilor despre riscul izbucnirii unui incendiu în câmp, pe timp de arșiță. Angajații IGSU operează cu date statistice. În anul trecut, în perioada recoltării au fost înregistrate 15 incendii pe terenuri extinse. De partea cealaltă, fermierii spun că fac tot ce le stă în puteri pentru a evita focarele.

Artistul francez Saype invită spectatorii să contemple natura prin cea mai recentă frescă gigantică, pe care a realizat-o la poalele Mont Blancului. Saype este cunoscut internațional, dar lucrările lui nu le veți vedea niciodată într-un muzeu, ci doar în aer liber. Noua creație a acestui pictor, care înfățișează un copil și o persoană în etate, se află la peste două mii de metri deasupra nivelului mării, în nord-vestul Italiei, scrie AFP.

Podul peste Dunăre de la Brăila, supranumit „Golden Gate de România”, a fost inaugurat astăzi. Lucrările, care au costat jumătate de miliard de euro, s-au terminat cu doi ani întârziere. Încă nu sunt gata șoselele de legătură, dar panglica a fost tăiată, iar autoritățile promit că în următorii cinci ani șoferii nu vor plăti taxă pentru a traversa podul. Liderii de la București spun că puțini credeau în succesul acestui proiect ambițios. Podul suspendat, care leagă, începând de astăzi, județele Brăila și Tulcea, este al treilea ca mărime din Europa şi cea mai mare investiţie în infrastructura românească din ultimii 30 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie