Jurnalul orei 17, 12 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 12 octombrie 2023, 17:57 | 989

Prezentat de Vasile Luchianu

Reparația podului de pe strada Mihai Viteazul din capitală ar mai putea dura vreo doi ani. Asta chiar dacă finalizarea lucrărilor era preconizată până la finele acestui an. La mai bine de un an de când au fost impuse restricții de circulație și după jumătate de an de când a început propriu-zis reabilitarea podului, nici 50 la sută din lucrările planificate nu au fost realizate. În timp ce autoritățile locale și cele centrale se acuză reciproc, șoferii trec zilnic prin ambuteiaje infernale.

A fost reparat acum șapte ani, dar o porțiune a fost lăsată, totuși, așa cum era - cu gropi și denivelări. ”Au lucrat de s-au rupt”, spun cu ironie localnicii din satul Humulești, comuna Bubuieci, care își mănâncă nervii ori de câte ori sunt nevoiți să ajungă pe acest drum. Sunt nemulțumiți și șoferii, care dau o groază de bani pentru reparația mașinilor.

Hamas a anunţat joi că a tras rachete în direcţia Tel Aviv. Străzile orașului sunt pustii, dar mai toți locuitorii nutresc speranța că teroriștii vor primi răsplata cuvenită. Alături de israelieni sunt, în aceste zile de grea încercare, și străinii, care s-au stabilit în Israel în urmă cu mulți ani. Printre aceștia e și Ivan Creciun, un cetățean al Republicii Moldova, care stă din 2016 în orașul Ramat Gan, lângă Tel-Aviv. Bărbatul ne-a spus că rachetele Hamas ajung și acolo.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie