Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a boicotat ședința extraordinară a Parlamentului care a avut loc astăzi
Politic 17 august 2023, 20:00 | 591

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a boicotat ședința extraordinară a Parlamentului de astăzi. Decizia a fost anunțată de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrâncea. Socialiștii și comuniștii s-au arătat nemulțumiți de faptul că propunerile lor pentru completarea ordinii de zi au fost respinse de majoritatea parlamentară. Printre solicitări, s-a regăsit audierea premierului, dar și două cereri de audiere a ministrului Afacerilor Interne.

VLAD BATRÂNCEA, vicepreședintele Parlamentului: "Înțelegem că PAS merge în sesiunea extraordinară pe agenda sa politică, iar noi BCS nu facem parte din această agendă politică și partinică. În aceste condiții, în semn de protest, părăsim ședința de astăzi a Parlamentului"

În replică, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că reprezentanții opoziției la ședința Biroului Permanent nu au venit cu aceste propuneri pentru ședința plenară de astăzi.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Niciunul dintre subiectele pe care astăzi, atât de mult au încercat să le promoveze, niciunul nu a fost propus la ședința Biroului Permanent. Asta vorbește despre ipocrizia, despre faptul că nu le este a munci. Repede înapoi la odihnă."

Înainte de a fi votată ordinea de zi, deputații socialiști și comuniști au solicitat audierea premierului, a ministrului Energiei, dar au prezentat și două solicitări de audiere a ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros.

GRIGORE NOVAC, deputat BCS: "Solicităm includerea în ordinea de zi a ședinței extraordinare audierea lui ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros cu privire la raportul privind atacul de la Aeroportul Internațional Chișinău, care urma să fie prezentat până în data de 31 iulie curent."

Nicio propunere privind completarea ordinii de zi, venită din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Opinia ta contează. Comentează!