Deputatul neafiliat Irina Lozovan, vizată în dosarul „finanțarea ilegală a partidelor”, rămâne sub control judiciar
Justiţie 16 februarie 2024, 20:46 | 735

Deputatul neafiliat Irina Lozovan, vizată în dosarul „finanțarea ilegală a partidelor”, rămâne sub control judiciar. Irina Lozovan nu poate părăsi localitatea unde are domiciliu fără acordul instanței. Lozovan spune că este nevinovată și afirmă că îi este încălcat dreptul de a-și exercita munca de deputat și de a merge la întâlniri cu electoratul.

GHEORGHE CARAGIA, procuror: "Suntem în ședința preliminară și atât apărarea cât și acuzarea nu a prezentat lista probelor și de aceea considerăm necesară să fie menținută măsura preventivă."

Irina Lozovan este acuzată de acceptarea finanțării ilegale a partidelor sau a campaniilor electorale, de încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor sau ale fondurilor electorale din partea unui grup criminal. Avocatul Irinei Lozovan spune că nu sunt motive pentru ținerea clientei sale sub control judiciar.

ANATOLIE PITEL, avocat: "Sunt niște motive standard, le auzit a patra sau a cincea lună, nimic nou, motivele nu sunt probate și nici fondate."

Pe 21 septembrie trecut, deputatul neafiliat Irina Lozovan, membru al Partidului „Renaștere”, a fost reținută pentru 72 de ore.

IRINA LOZOVAN, deputat neafiliat: "Nu există temei ca să fiu ținută sub control judiciar. Ca oricare deputat am o agendă politică, am întâlniri și discuții cu cetățenii. Nu găsesc motiv pentru a mă ține într-un anumit loc sau să mi se impună anumite constrângeri numai dacă acest caz nu are un context politic."

În iulie 2021, Irina Lozovan a fost aleasă deputat pe lista Partidului Socialiștilor, pe care l-a părăsit în martie trecut. În luna mai, aceasta a anunțat că aderă la Partidul „Renaștere”, la care mai târziu s-au aciuat alți doi deputați socialiști, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie