Jurnalul orei 17, 13 Iunie
Jurnalul orei 17:00 13 iunie 2023, 19:32 | 522

Prezentat de Vasile Luchianu

Curtea Constituțională a terminat de examinat dosarul privind verificarea constituționalității Partidului Șor. S-au încheiat și dezbaterile judiciare. Ședința Înaltei Curți va continua mâine. Reprezentanții Guvernului au cerut timp pentru a se pregăti.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, să formeze un nou Guvern la București, după demisia lui Nicolae Ciucă din funcția de prim-ministru. Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Ciolacu pentru poziția de premier după consultările cu partidele parlamentare care au avut loc la Cotroceni.

Unsprezece oameni au murit și alți 28 au fost răniți, după ce rușii au atacat cu rachete, noaptea trecută, orașul Krivoi Rog, din regiunea Dnipropetrovsk. Rachetele au lovit un bloc de locuințe. Peste nouă mii de oameni din regiune au rămas fără electricitate. Autoritățile din Krivoi Rog au declarat pentru mâine, 14 iunie, zi de doliu. Krivoi Rog este oraşul natal al preşedintelui Voldomir Zelenski, care a transmis că, cităm, teroriștii rușii vor fi trași la răspundere.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie