Jurnalul orei 17, 14 Iulie
Jurnalul orei 17:00 14 iulie 2023, 20:55 | 684

Prezentat de Vasile Luchianu

A absolvit Facultatea filologie și Istorie a Universității Pedagogice „Ion Creangă”, fiind acum cu a doua diplomă de specialist în domeniu. ”Niciodată nu e târziu să înveți ceva nou”, afirmă proaspătul absolvent Ivan Gherman. Până aici, nimic ieșit din comun. Interesant este faptul că bărbatul s-a făcut student când avea peste 60 de ani.

Oamenii din satul Bardar au scăpat de nevoia unui drum la Chișinău, pentru a fi tratați cum se cuvine. Totul s-a schimbat acum un an, când Japonia a îmbunătățit condițiile în Centrul de sănătate, unde au fost instalate aparate moderne de terapie. De tratament beneficiază și refugiații ucraineni. Valoarea echipamentului este de 20 de mii de euro. S-a făcut prin programul "Kusanone", lansat în Republica Moldova de către guvernul nipon.

O tânără din Soroca a reușit să deschidă un centru de reabilitare, ajutându-i pe aproximativ 50 de copii și părinții lor. Pentru a avea sorți de izbândă, Maria Ivanov a participat la un program de instruire și mentorat în afaceri. Proiectul a fost sprijinit de Organizația Internațională a Muncii și Incubatorul de Afaceri din Soroca. Visul Mariei Ivanov este să își extindă mica afacere.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie