Japonezul, devenit erou în orașul Harkov, a deschis o cafenea, unde toți clienții mănâncă gratis
Externe 28 aprilie 2023, 19:56 | 372

Japonezul devenit erou în orașul Harkov, grație ajutorului pe care îl oferă de câteva luni ucrainenilor invadați de ruși, a deschis o cafenea, unde toți clienții mănâncă gratis. În vârstă de 75 de ani, Fuminori Tsuchiko zice că vrea să-i ajute pe oameni cu ce poate, fiind mișcat de situația dificilă a locuitorilor forțați să se adăpostească în stațiile de metrou, când rușii bombardează orașul, scrie Reuters.

FUMINORI TSUCHIKO, voluntar japonez, proprietar al cafenelei: "În luna mai am venit în subteranul din Harkov, unde erau mulți oameni - refugiați, copii, vârstnici... Erau foarte mulți oameni și toți erau foarte flămânzi."

Bărbatul originar din Tokyo a deschis în Harkov "Fumi Caffe" împreună cu un prieten ucrainean. Intenția a fost realizată și cu ajutorul donațiilor făcute în spațiul online de către oamenii din Japonia. Localul deservește aproximativ 500 de persoane pe zi.

ANNA TOVSTOPIATOVA, locuitoare a orașului Harkov, Ucraina: "Vreau să îi mulțumesc. Este minunat că există asemenea oameni sinceri, cu inimă și suflet, care-și sacrifică viața și timpul pentru a ajuta și a da speranță."

În ultimele șapte luni, Tsuchiko s-a adăpostit de atacurile rușilor în stațiile de metrou din Harkov, împreună cu rezidenții acestui oraș. Acolo, bărbatul a împărțit mâncare.

FUMINORI TSUCHIKO: "Aici a fost patul meu și locul în care-mi spălam lucrurile."

Fuminori Tsuchiko a vizitat Ucraina ca turist în februarie 2022. Atunci, ambasada japoneză l-a îndemnat să plece, deoarece Rusia se pregătea să invadeze. A mers în capitala Poloniei, dar a spus că s-a întors două luni mai târziu, notează Reuters. Deși a putut pleca oricând în țara sa, bărbatul de 75 de ani a decis să rămână în Ucraina și să ajute localnicii.

Opinia ta contează. Comentează!