Ciobanu: Țuțu m-a amenințat
Politic 8 noiembrie 2018, 19:00 | 2015

Deputata PLDM Maria Ciobanu susține că a fost amenințată de către alesul PD Constantin Țuțu. Declaraţia a fost făcută la ședința de astăzi a Parlamentului. Țuțu respinge acuzațiile, iar șeful fracțiunii PD, Marian Lupu, cere probe. Se întâmplă în urma unui schimb de replici pe Facebook, în care Țuțu a numit-o pe Ciobanu ”posibil troll”. Maria Ciobanu l-a îndemnat pe Constantin Țuțu să scrie o dictare, pentru ca, cităm, lumea să vadă că deputatul PD plătește pentru a-i fi scrise comentarii din numele său.

În momentul anunțului, Constantin Țuțu nu era în sală, astfel că a intervenit șeful fracțiunii PD, Marian Lupu. Acesta a menționat că nu este pentru prima oară când vede un schimb de replici între cei doi deputați.

Ulterior, Constantin Țuțu a negat învinuirile.

Alte replici nu au urmat. A dorit să intervină după asta și deputatul PLDM Grigore Cobzac, însă președintele ședinței nu i-a permis și subiectul a fost consumat. Anterior, Maria Ciobanu i-a spus lui Constantin Țuțu că nu cunoaște limba română și că îi sugerează să facă exerciții de lectură înainte de a veni la tribuna centrală a Parlamentului. S-a întâmplat în timp ce deputatul PD prezenta un proiect de lege. Ulterior, Maria Ciobanu a primit la telefon o amenințare cu următorul conținut: "Dacă mai deschizi gura măcar o singură dată în Parlament, va fi pentru ultima dată." Atunci, Constantin Țuțu nu a avut o reacție. Menționăm că în aprilie 2012, actualul deputat PD a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013, iar în luna mai 2016, Țuțu a fost achitat de Judecătoria Orhei.

Opinia ta contează. Comentează!