Ședința de judecată în dosarul „finanțarea ilegală a Partidului Șor” a fost întreruptă și reprogramată pentru 27 februarie
Justiţie 23 februarie 2024, 19:39 | 595

Ședința de judecată de astăzi în dosarul „finanțarea ilegală a Partidului Șor”, în care figurează și deputatul Marina Tauber, a fost întreruptă, după ce avocații acesteia au cerut procurorului să explice în scris învinuirile aduse clientei lor. Codul de procedură prevede doar explicații verbale din partea acuzatorului de stat, afirmă Ghenadi Epure, care a spus că va analiza cererea avocaților. Ședința va fi reluată pe 27 februarie.

Procurorul de caz, Ghenadi Epure, afirmă că învinuirea pentru Marina Tauber este detaliată și i-a fost dată citire atât la ședința anterioară, cât și la cea de astăzi.

GHENADI EPURE, procuror de caz: "La final după câte ați observat dumneaei a cerut timp ca să formuleze întrebări pe marginea învinuirii și anumite chestiuni nu îi sunt clare. Acum nu există o procedură scrisă de explicare a învinuirii. Codul prevede doar explicații verbale din partea acuzatorului de stat. Data viitoare o să vedem cererea privind explicarea învinuirii, vedem care sunt neclaritățile și în măsura rezonabilității vom oferi răspunsuri pe ceea ce nu este clar."

Marina Tauber este cercetată penal pentru acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor. Ea insistă că învinuirea nu este clară.

MARINA TAUBER, deputat: "Nu îmi este clară învinuirea și am rugat ca procurorul să mi-o explice în scris, în acest sens o să fie depuse cererile respective. Așa cum a spus apărătorul meu, domnul Iulian Balan această cere a fost depusă deja la etapa de urmărire penală și noi nu am primit această explicație din partea procurorului. Și desigur că în continuare vina nu mi-o recunosc și cele citite de domnul Epure mai mult seamănă cu un film."

Potrivit procurorilor, Marina Tauber a recepționat de la grupul criminal organizat condus de fostul deputat Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, mijloace bănești în sumă de aproape zece milioane de lei, dintre care peste 740 de mii de lei i-ar fi introdus fals în formularele de donații. De asemenea, Tauber este învinuită că fiind vicepreședinte al Partidului Șor a acceptat cu bună știință finanțarea formațiunii cu peste 195 de milioane de lei din partea aceluiași grup criminal organizat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie