Deputaţii PD: „Nu ştim, n-am văzut”
Politic 20 aprilie 2018, 19:31 | 11332

"Nu ştiu, n-am auzit, n-am văzut, nu comentez!" Acestea sunt reacțiile deputaţilor PD la aproape o lună de când Jurnal TV a făcut publică o înregistrare audio de la Criuleni, în care este surprins modul în care membri ai Partidului Democrat sunt instruiţi să semneze pentru cotizaţii formale în vistieria formațiunii, banii venind, în realitate, din cu totul altă parte. Deşi înregistrarea a provocat un adevărat scandal în presă şi pe internet, materialul fiind preluat de numeroase publicaţii, cei mai mulți aleși ai PD tac mâlc.

Deputaţii PD au fost scumpi la vorbă atunci când au fost întrebaţi despre modul în care este finanţată formațiunea din care fac parte.

Nici colegul lui Vladimir Andronachi, Constantin Ţuţu, n-a fost mai receptiv. Ba chiar l-a ghiontit pe colegul nostru şi tot el s-a arătat deranjat.

Nici șeful Parlamentului, nici colegul său de partid, Nae-Simion Pleşca, n-au vrut să ne răspundă la întrebarea despre cotizaţii. Nici deputata PD Raisa Apolschii nu pare mai informată.

Singurul deputat PD care a reacționat într-un fel la acuzaţiile de finanţare ilegală a partidului din care face parte a fost Sergiu Sârbu. El a spus că totul ar fi impecabil.

Iar deputatul Valeriu Ghileţchi din Grupul Leancă, un coleg de guvernare cu PD-ul, a spus că instituțiile de drept ar trebui să se autosesizeze şi să facă o investigaţie.

Deputaţii din opoziţia parlamentară spun că ne confruntăm cu o situaţie gravă la capitolul finaţarea partidelor.

Înregistrare audio cu pricina a fost făcută în timpul unei reuniuni a organizaţiei teritoriale Criuleni a PD. La întrunirea, care s-a desfăşurat pe 21 februarie într-un restaurant din oraș, a participat preşedintele raionului şi al organizaţiei locale a PD, Veaceslav Burlac. La începutul şedinţei de partid, secretarul executiv al organizaţiei, Maria Loghin, a fost surprinsă în timp ce îi instruieşte pe cei prezenţi cum să înregistreze cotizaţii formale.

Maria Loghin n-a fost de găsit la telefon pentru a comenta înregistrarea audio. Deşi au trecut 22 de zile de la difuzarea înregistrării, instituțiile de drept n-au reacţionat în niciun fel. Abia ieri șeful legislativului, Andrian Candu, a admis că ar fi putut să existe anumite abuzuri şi a mai adăugat că - cităm - "majoritatea contribuţiilor, dacă nu toate contribuţiile, sunt reale şi sunt legale".

Opinia ta contează. Comentează!