Au fost oferite premiile Oscar 2018
Monden 6 martie 2018, 10:51 | 2852

La Los Angeles a avut loc cea mai așteptată ceremonie din industria cinematografică. Cea de-a 90-a ediție a galei premiilor Oscar și-a desemnat laureații. Marele câștigător al serii a fost pelicula „The Shape of Water”, care avea și cel mai mare număr de nominalizări.

Lungmetrajul „The Shape of Water”, regizat de Guillermo del Toro, a primit, aseară, cele mai multe trofee la gala premiilor Oscar. Filmul a fost recompensat de Academia Americană de Film cu patru premii - „cel mai bun regizor”, „cea mai bună scenografie”, „cea mai bună coloană sonoră” și „cel mai bun film”. Premiul Oscar pentru „cel mai bun actor” a ajuns în acest an la britanicul Gary Oldman, pentru prestaţia sa din "Darkest Hour". Iar trofeul Oscar pentru „cea mai bună actriță” a fost adjudecat de către Frances McDormand, pentru rolul său principal din filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. O altă peliculă care a dominat gala de la Los Angeles, a fost „Dunkirk”, în regia lui Christopher Nolan, care a primit trei trofee Oscar, printre ele se numără şi „cel mai bun montaj de film”. Cea de-a 90-a ediție a galei Oscar a fost marcată în acest an de campaniile „Time s Up” şi „#MeToo”, care sprijină femeile devenite victime ale abuzurilor sexuale în diverse domenii de activitate.

Un eveniment în cadrul evenimentului! Așa este numită apariția stelelor din cinema pe covorul roșu! Cei veniți la Oscar nu au adoptat un cod vestimentar anume, cum s-a întâmplat în alte cazuri, dar s-a observat o dominație a nuanţelor pastel. În acest an, actrițele Jennifer Lawrence, Nicole Kidman și Margot Robbie se numără printre cele mai lăudate artiste pentru alegerile vestimentare.

Opinia ta contează. Comentează!