Jurnalul orei 17, 6 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 6 octombrie 2023, 19:17 | 931

Prezentat de Vasile Luchianu

Au marcat o dublă sărbătoare! Circa 300 de profesori, personalul non-didactic și administrația unei rețele de licee s-au întrunit cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate a instituției, dar și cu prilejul Zilei internaționale a profesorului. S-a depus muncă și suflet, pentru a ajunge la această vârstă de 30 de ani, spun dascălii.

La Chișinău a fost lansată Platforma de Parteneriat Agroalimentar, care are drept scop accelerarea reformelor în domeniu cu implicarea experților din Uniunea Europeană. Evenimentul a culminat cu semnarea unei declarații comune, prin care autoritățile de la Chișinău ar putea primi sprijin tehnic în procesul de armonizare a legislației. ”Ne dorim să contribuim la integrarea Republicii Moldova în parteneriatul vest balcanic”, a declarat ministrul german al Agriculturii.

E timpul ca Uniunea Europeană să se reformeze, deoarece prioritățile blocului comunitar s-au schimbat odată cu invazia Federației Ruse în Ucraina. Declarațiile au fost făcute de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, în cadrul reuniunii informale a liderilor statelor membre în orașul spaniol Granada. Subiectul principal al discuțiilor este extinderea Uniunii Europene. Potrivit președintelui Maia Sandu, negocierile de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar ar trebui să înceapă până la finalul acestui an.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie