Image-Description
Au depus actele pentru înregistrare
Politic 18 decembrie 2018, 17:38 | 1676

După ce ieri a fost constituit oficial blocul electoral ACUM, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, au mers astăzi la Comisia Electorală Centrală. Acolo, politicienii au depus actele necesare pentru înregistrarea blocului. Membrii CEC-ului urmează să ia o decizie în cel mult șapte zile.

Maia Sandu și Andrei Năstase au mers la Comisia Electorală Centrală însoțiți de mai mulți membri ai viitorului bloc electoral ACUM DA PAS. Reprezentanții CEC-ului au recepționat setul de documente.

Președinții Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate susțin că au respectat legea și și-au exprimat speranța că și CEC-ul, la rândul său, va respecta legea.

Andrei Năstase și Maia Sandu urmează să fie invitați la ședința CEC-ului pentru a li se comunica hotărârea privind solicitarea de înregistrare a blocului. Menționăm că desemnarea candidaților pentru funcția de deputat și înregistrarea acestora în calitate de concurenți electorali va începe săptămâna viitoare, mai exact în data de 26 decembrie, iar campania electorală va demara pe 25 ianuarie 2019, cu o lună înaintea alegerilor.

Opinia ta contează. Comentează!