Jurnalul orei 19, 5 Martie
Jurnalul orei 19:00 5 martie 2024, 20:12 | 846

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Cu ocazia împlinirii a 14 ani de televiziune, Jurnal TV a pregătit o surpriză pentru cei care ne urmăresc zi de zi. O ediție aniversară inedită vă așteaptă în această seară.

Rusia vrea să compromită referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar fugarul Ilan Șor este cel mai important actor, pe care mizează Kremlinul. „Aceste intenții sunt confirmate”, a declarat astăzi în fața presei directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață. Potrivit acestuia, acțiunile Moscovei s-au întețit în 2023, înaintea alegerilor locale, dar planurile au eșuat. Foștii deputați ai Partidului Șor neagă aceste afirmații.

Curtea Constituțională a anulat modificările la Codul Fiscal care prevedeau rambursarea cotei TVA pentru agenții economici din autonomia găgăuză din bugetul propriu și nu din cel național. Magistrații Înaltei Curți au admis sesizările depuse de Adunarea Populară de la Comrat și de un grup de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Astfel, prevederile legislative au fost declarate neconstituționale până la o eventuală intervenție a Parlamentului. „Vom veni în scurt timp cu o nouă lege”, a declarat deputatul PAS Radu Marian.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie