Jurnalul orei 17, 11 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 11 decembrie 2023, 19:03 | 650

Prezentat de Călin Jucovschi

Pe o vreme nu tocmai de plajă, în jur de o sută de Crăciunițe și de Moși Crăciun îmbrăcați sumar au alergat pe străzile din Budapesta. Înarmați cu bună dispoziție și curaj, oamenii s-au adunat la această cursă din capitala Ungariei, devenită deja tradițională. Crosul Moșilor dezbrăcați a ajuns la a 20-a ediție.

Cândva, colegii râdeau de engleza lui. Acum, vorbește în peste 20 de limbi și este autor de cărți în limba engleză. Vorbim de neamțul Gerhard Ohrband, care din 2006 a ales să stea la Chișinău și îi învață pe oameni cum să depășească frica și să exceleze în studierea limbilor străine. Într-un interviu pentru postul nostru de televiziune, Gerhard a vorbit într-o română curată.

Au trecut mai bine de cinci săptămâni de la alegerile locale generale, dar locuitorii satului Calfa din raionul Anenii Noi așa și nu au un primar cu acte în regulă. Asta chiar dacă Alexandru Palienco a câștigat alegerile din primul tur cu peste 55% din voturi. De partea cealaltă, fostul primar, Ludmila Ceaglic, care s-a aflat în funcție timp de 28 de ani și care a acumulat 38% din sufragii, a contestat rezultatele alegerilor începând cu prima instanță și până la Curtea Supremă de Justiție. Ea spune că scrutinul trebuie să fie invalidat, iar pricipalul argument invocat este că Alexandru Palienco ar fi agresat-o fizic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie