Jurnalul orei 17, 12 Iulie
Jurnalul orei 17:00 12 iulie 2023, 19:27 | 515

Prezentat de Vasile Luchianu

Persoanele cu nevoi speciale, care sunt printre refugiații din Ucraina, se confruntă aici și cu problema medicamentelor. Mai bine zis, cu obținerea acestora. Mai greu le vine copiilor, care suferă de maladii grave. Subiectul a fost abordat astăzi la Chișinău în cadrul unei ședințe a reprezentanților organizațiilor neguvernamentale antrenate în sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale.

Încrederea în justiție este scăzută, dar cel puțin jumătate dintre toți judecătorii, procurorii și avocații afirmă nu ei sunt de vină. Un sondaj realizat în rândul acestor trei categorii arată că ”încrederea scăzută este determinată de deciziile ilegale ale unor judecători, de atacurile politicienilor, dar și de nivelul încrederii în puterea legislativă, și executivă”. Cercetarea a fost realizată și prezentată astăzi de Centrul de Resurse Juridice.

Tinerii din Republica Moldova sunt cei mai vulnerabili atunci când vorbim de încadrarea lor în câmpul muncii. Este concluzia unui raport prezentat astăzi de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare. Potrivit studiului, rata șomajului în rândul tinerilor este cea mai mare dintre toate categoriile de vârstă. Cei mai afectați de lipsa locurilor de muncă sunt cei din mediul rural. Chiar dacă rata șomajului în rândul tinerilor a scăzut în ultimii ani, situația rămâne a fi alarmantă, spun specialiștii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie