Olanda: accident pe calea ferată
Externe 4 aprilie 2023, 19:59 | 308

Cel puțin o persoană a murit și altele 30 au fost rănite astăzi în Olanda, după ce un tren de pasageri care transporta aproximativ 50 de persoane a deraiat, ciocnindu-se de un echipament de construcție aflat pe calea ferată, scrie Reuters. Mulți dintre răniți se află în stare gravă. La fața locului a mers și regele Olandei, Willem-Alexander, pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Totul s-a întâmplat dimineața într-un sat de lângă Haga. Echipele de salvatori, inclusiv un elicopter, s-au deplasat la fața locului pentru a transporta răniții la spital. Agenția de presă ANP scrie că primul vagon al trenului a deraiat și a intrat într-un câmp după accident, al doilea - s-a răsturnat pe o parte, iar un incendiu a izbucnit în ultimul vagon, însă ulterior a fost stins. Circumstanțele producerii accidentului sunt, deocamdată, neclare.

ANNEMARIE MOEIJES, purtător de cuvânt, Departament de pompieri: "Sunt materiale de lucru pe șine. Este, de asemenea, un tren marfar care este avariat, dar cea mai mare pagubă este la trenul de pasageri. Aproximativ 19 oameni au fost răniți și duși la spital. Investigăm acum cauza accidentului."

Circulația pe segmentul de cale ferată cu pricina a fost temporar oprită. Autoritățile investighează toate detaliile.

Opinia ta contează. Comentează!