Liderul Platformei DA, Dinu Plângău, este revoltat de votul colegilor săi în CMC
Politic 18 februarie 2022, 19:56 | 1515

Consilierii Platformei DA, conduși de către Andrei Năstase, nu regretă votul acordat joi, alături de comuniști, pentru înstrăinarea terenului din fața magazinului Unic din Chișinău cu un preț de zeci de ori mai mic decât cel de piață. Aleșii locali ai Platformei DA au declarat astăzi presei că nu au de ce să-și prezinte scuze, pentru că nu au făcut nimic altceva decât să execute o hotărâre judecătorească. Primarul capitalei, Ion Ceban crede că această decizie ar putea genera un risc sporit de prejudiciere a bugetului municipal. Procuratura Generală s-a autosesizat și va examina acest caz.

Andrei Năstase șu-a început conferința de presă cu atacuri la adresa jurnaliștilor. Potrivit consilierului, aceștia ar fi difuzat știri false despre votul colegilor săi din CMC.

ANDREI NĂSTASE președintele Platformei DA în CMC: "Platforma DA rămâne în continuare ținta unor atacuri mediatice orchestrate. Ieri la Consiliul Municipal s-a decis executarea unei hotărâri judecătorești din 31 iulie 2020, emisă de către CSJ. Pentru noi legea e lege, iar unde-i lege nu-i tocmeală."

Prin votul de joi, bugetul municipal nu a avut nimic de pierdut, iar consilierii Platformei DA au acționat în conformitate cu legislația în vigoare, a declarat Năstase. Potrivit acestuia, prețul de 2 milioane 691 de mii 792 de lei, cu care au fost vândut terenul de 1,3 hectare din fața centrului comercial, este unul ”destul de bun”.

ANDREI NĂSTASE președintele Platformei DA în CMC: "Noi am venit cu ideea ca prețul indicat în această decizie să fie determinat conform legislației. Chiar dacă avem și astăzi convingerea că acest preț este unul corect, noi oricum vom lua măsurile necesare ca nici măcar un cent, un leu sau un bănuț să nu aibă de pierdut municipiul."

Andrei Năstase i-a criticat pe aleșii locali ai PAS, care ar sabota orice procese de dezvoltare a orașului Chișinău.

ANDREI NĂSTASE președintele Platformei DA în CMC: "Am constatat o atitudine distructivă și iresponsabilă din partea colegilor noștri de la PAS, o dovadă crasă de incompetență și de bun simț."

Liderul Platformei DA, Dinu Plângău, nu este de acord cu votul de joi al consilierilor formațiunii sale și le-a cerut să-și depună mandatul. ”Decizia luată în cadrul CMC nu a fost înțeleasă nici de către foarte mulți colegi de partid, nu doar din Chișinău”, a scris Plângău pe facebook.

DINU PLÂNGĂU liderul Platformei DA: "Această decizie nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și după mine, nu reprezintă voința sau poziția întregului partid. În cadrul conferinței de presă organizată de fracțiunea Platforma DA din CMC ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier."

Lui Andrei Năstase i s-a cerut să explice de ce a mers joi la Tiraspol, la un meci de fotbal, alături de un consilier municipal al PSRM.

Spre finalul conferinței, Andrei Năstase a avut o clipă de inspirație, considerând că trebuie să recite o poezie..

Consilierii municipali ai PPDA și ai PSRM au votat joi împreună pentru vânzarea terenului (de circa 1,3 hectare) din fața magazinului UNIC contra aproximativ două milioane 600 de mii de lei (mai puțin de 130 de mii de euro). Experții afirmă că terenul respectiv costă de zece ori mau mult.

Consilierii PAS au fost împotriva acestei decizii și au părăsit sala de ședințe în semn de protest.

Centrul comercial UNIC și Primăria Chișinău se află de mai mulți ani în litigiu din cauza acestui teren. În 2019, Curtea de Apel a obligat Primăria să vândă terenul centrului comercial și să încheie un contract de închiriere pentru alte două mii și 100 de metri pătrați din imediata apropiere a magazinului.

Opinia ta contează. Comentează!