Jurnalul orei 17, 22 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 22 septembrie 2023, 19:25 | 701

Prezentat de Vasile Luchianu

Foștii deputați socialiști Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți joi seara pentru 72 de ore, după ce le-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Colegii de la Nordnews au surprins momentul când ofițerii CNA o scot pe Irina Lozovan din curtea casei.

Centrul Național Anticorupție a publicat o secvență audio înregistrată în cadrul investigațiilor privind finanțarea ilegală a partidelor. Secvența conține o parte din discuția purtată de Ilan Șor, pe 6 august curent, cu o persoană numită Adrian, prin aplicația de comunicare BRIA. Șor îi cere lui Adrian să-i spună care ar fi cheltuielile lunare pentru campania electorală.

Președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, Arina Spătaru, împreună cu secretarul general al ALDE, Adrian Culai, au acționat ca agenți secreți timp de mai bine de cinci luni, pentru a se infiltra în anturajul fugarului Ilan Șor. Este vorba de investigația derulată în colaborare cu instituțiile de drept în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice de către gruparea criminală a lui Ilan Șor. În urma acestei misiuni, coordonată cu Serviciul de Infortmații și Securitate, procurorii Anticorupție și ofițerii CNA, au fost reținuți deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, dar și activistul civic Mihail Bagas. Fostul deputat, Arina Spătaru, a povestit în detaliu despre misiunea pe care a avut-o, dar și despre întâlnirea cu Ilan Șor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie