Jurnalul orei 17, 24 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 24 ianuarie 2023, 17:31 | 745

Prezentat de Vasile Luchianu

Șase persoane au fost reținute astăzi, în cadrul perchezițiilor efectuate la Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură. Alte șase persoane sunt cercetate în stare de libertate. Descinderile au avut la bază un dosar privind acordarea ilegală de subvenții în agricultură. Au fost confiscate peste 350 de mii de lei, zece mii de euro și două arme deținute fără permis.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului a dispus sistarea, începând de astăzi, a activității „Danube Oil Company”, firma din grupul Trans-Oil, în a cărei proprietate se aflau cele două silozuri cuprinse flăcări în Portul Internațional Giurgiulești. Activitatea companiei va fi oprită până la remedierea neregulilor depistate, spun autoritățile. Mai mult, Agenția pentru Supraveghere Tehnică a dispus demolarea silozurilor neconforme, iar materialele controalelor urmează să fie transmise Procuraturii Generale.

Cei cinci magistrați, care nu au trecut de comisia pre-vetting și, respectiv, nu pot candida pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, au contestat decizia prin care au picat testul de integritate. Ședințele de judecată se desfășoară la Curtea Supremă de Justiției. Avocatul Marian Bucătaru, care reprezintă interesele lui Iurie Bejenaru, unul dintre contestatari, ne-a explicat în ce constă obiecțiile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie