Maia Sandu s-a întâlnit la București cu Klaus Iohannis
Politic 21 aprilie 2021, 15:23 | 992

România rămâne principalul partener al Republicii Moldova, oferind un sprijin consistent pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. ”Indiferent de ce parte a Prutului trăim, suntem cu toții preocupați să protejăm sănătatea cetățenilor noștri”, se arată în mesajele președintelui României, Klaus Iohannis și premierului Florin Cîțu, care s-au întâlnit aseară cu președintele Maia Sandu. La București s-a discutat și despre condițiile în care cetățenii români din Republica Moldova pot fi imunizați în centrele de vaccinare din România.

După vizita de două zile la Strasbourg, unde a participat la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Maia Sandu s-a oprit, în drum spre Chișinău, la București. Au urmat întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, cu prim-ministrul Florin Cîțu, cu președintele Senatului, Anca Dragu, și cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Maia Sandu i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru solidaritatea și sprijinul generos oferit autorităților în lupta cu pandemia. Sandu a invocat în acest sens cele peste 200 de mii de vaccinuri, care deja au ajuns în Republica Moldova. Liderul de la Cotroceni a notat într-un comunicat oficial că ”în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova”. Iar premierul Florin Cîțu a scris că a avut ”o întâlnire foarte bună cu Maia Sandu, discutând despre derularea campaniei de vaccinare, cea mai sigură cale pentru a reveni la o viață normală”.

FLORIN CÎȚU, prim-ministrul României: "Am sprijinit sistemul medical și cetățenii Republicii Moldova și vom continua să oferim ajutor. Am discutat cu doamna președinte Maia Sandu despre condițiile în care cetățenii români din Republica Moldova să aibă posibilitatea să se imunizeze împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare din România, indiferent dacă dețin sau nu domiciliu în țară."

Florin Cîțu a mai declarat că România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova și al cetățenilor ei.

Opinia ta contează. Comentează!