Cele mai mari edituri de pe ambele maluri ale Prutului îi vor întâmpina pe iubitorii de carte cu cele mai noi apariții
Cultură 29 august 2023, 19:55 | 692

Salonul internațional de carte Bookfest revine la Chișinău. Reprezentanții celor mai mari edituri de pe ambele maluri ale Prutului îi vor întâmpina pe iubitorii de carte bună cu cele mai noi apariții. Vor fi peste 30 de mii de titluri de carte românească. Vizitatorii sunt invitați să participe la dezbateri literare, ateliere și întâlniri de suflet cu scriitorii îndrăgiți. Evenimentul a ajuns la a VI-a ediție și se va desfășura în perioada 30 august - 3 septembrie.

Timp de cinci zile, la Mediacor, oamenii vor avea ocazia să răsfoiască cele mai noi cărți. ”Chișinăul este o piață foarte bună de carte”, spune directorul Asociației Editorilor din România, Mihai Mitrică.

MIHAI MITRICĂ, director al Asociației Editorilor din România: "Duminică am încercat să facem o zi dedicată copiilor, lansări dedicate copiilor. Vineri, după cum spuneam, istoricii, sâmbătă - o zi a literaturii, vine Cătălin Dorian Florescu de la Zurich, să se întâlnească cu publicul de la Chișinău."

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: "Și mergând așa înainte, să avem cărți pentru toată lumea, cei care se pot regăsi, își pot regăsi interesele și cel mai important, în urma lecturii, își pot găsi orizonturi noi, perspective și posibilități în viață. Pentru că, spunea cineva din marii autori, cei care citesc cărți îi conduc, de obicei, pe cei care privesc televizorul."

În fiecare dintre cele cinci zice există oferte de evenimente pentru toate categoriile de public.

ELENA PINTILEI, director Biblioteca Națională: "Vor fi organizate peste 90 de lansări de carte la stand, dar și în alte instituții partenere ale acestui târg. Tinerii, copii, adulții, vor beneficia de autografe din partea autorilor. Se vor întâlni față-n față cu autorii."

IGOR ȘAROV, rector, Universitatea de Stat: "Chișinău se plasează pe primul loc la capitolul vânzare de carte, ceea ce înseamnă o sete a celor care sunt împătimiți de domeniul cărții."

GHEORGHE PRINI, președintele Uniunii Editorilor: "Publicul, cititorul de rând, de el depinde câtă carte noi edităm. De ei depinde cultura noastră, a unui popor."

BOGDAN DĂRĂDAN, reprezentant al unei edituri din București: "Avem cărți de specialitate din zona medicală, stomatologie, medicină generală, chirurgie, zona de artă. Acoperim toate domeniile: cărți pentru copii, filosofie, filologie."

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, ediția a VI-a, este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Peste 30 de edituri de pe ambele maluri ale Prutului îi așteaptă pe iubitorii de lectură să aleagă din cele 30 de mii de volume de cărți, exclusiv în limba română, la cele mai bune prețuri de pe piață.

Opinia ta contează. Comentează!