Federația Rusă se declară îngrijorată din cauza situației din regiunea transnistreană
Politic 28 aprilie 2022, 15:24 | 949

Federația Rusă se declară îngrijorată din cauza situației din regiunea transnistreană și califică incidentele din ultimele zile drept atentate teroriste și încercări de a implica regiunea în evenimentele din Ucraina. Declarațiile au fost făcute de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, într-o conferință de presă.

Zaharova a dat asigurări că situația din zona de securitate este sub un control riguros al trupelor de menținere a păcii. Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că Rusia este cea care încearcă să destabilizeze situația din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Potrivit lui, serviciile speciale ruse lucrează deja acolo. Iar Ministerul ucrainean al Apărării afirmase că organizatorii vor să justifice războiul din Ucraina, să atragă regiunea transnistreană în acțiuni militare sau să folosească stânga Nistrului ca teritoriu de pe care trupele ruse pot desfășura atacuri pe teritoriul ucrainean.

MARIA ZAHAROVA, purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova: "Catalogăm aceste acțiuni drept acte de terorism, care urmăresc destabilizarea situației din regiune. Așteptăm o investigație amănunțită și obiectivă a celor întâmplate. Condamnăm ferm încercările de a implica regiunea transnistreană în ceea ce se întâmplă în Ucraina."

Opinia ta contează. Comentează!