Japonia, credit de 100 de milioane
Economic 10 mai 2023, 19:41 | 330

Japonia va oferi Republicii Moldova un credit preferențial în valoare de circa 100 de milioane de dolari pentru realizarea Proiectului „Politici de dezvoltare întru redresarea economică”. În acest sens, Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectele de hotărâre privind inițierea negocierii Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză.

Creditul preferențial va fi oferit pentru o perioadă de 40 de ani, inclusiv o perioadă de grație de zece ani. Suma urmează a fi recepționată prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională și va fi debursată pe parcursul anului curent, după intrarea în vigoare a Acordului. Decizia Guvernului nipon de a acorda Republicii Moldova acest împrumut concesional a fost anunțată în cadrul conferinței liderilor G7 din 24 februarie curent.

VERONICA SIRETEANU, ministrul Finanțelor: "Guvernul Republicii Moldova urmează să contracteze un împrumut în sumă de 13,5 miliarde de Yeni japonezi, ceea ce reprezintă, aproximativ, 100 de milioane de dolari. Obiectivul finanțării este de a sprijini reformele și politicile Guvernului Republicii Moldova prin atenuarea impactului războiului din Ucraina asupra refugiaților și gospodăriilor și prin asigurarea rezilienței și sporirii competitivității Republicii Moldova."

Opinia ta contează. Comentează!