Alegeri Parlamentare anticipate 2021, 30 Iunie
Politic 30 iunie 2021, 20:08 | 895

Fermierii au primit astăzi promisiuni generoase din partea Partidului Șor, iar Partidul Verde Ecologist a protestat astăzi la Curtea Supremă de Justiție. Manifestații stradale au plănuit și alte formațiuni politice antrenate în campania pentru scrutinul din 11 iulie. Despre cine este vorba, vedeți în cele ce urmează.

Consolidarea terenurilor agricole, crearea asociațiilor agricole moderne, instalarea sistemelor de irigare, asigurarea recoltei din contul statului și procurarea în avans a producției agricole. Sunt câteva dintre măsurile, pe care intenționează să le aplice Partidul „Șor”, dacă va ajunge la guvernare. Liderul formațiunii, Ilan Șor, a prezentat planul de resuscitare a sectorului agrar și a promis că va face din Republica Moldova o ”livadă înfloritoare”.

ILAN ȘOR, liderul Partidului „ȘOR”: "Noi considerăm că trebuie creată o întreprindere de stat, care va procura centralizat și în avans producția agricolă de la producători. Fermierii nu vor fi nevoiți să ia credite bancare, să-și pună în gaj bunurile și să-și facă tot felul de probleme. Statul trebuie să achite banii în avans, după care să primească producția agricolă și să o comercializeze."

Reprezentanții Partidului Platforma Demnitate și Adevăr anunță că au depus o plângere penală „împotriva celor care au luat o decizie ilegală privind secțiile de votare din diaspora și din regiunea secesionistă”. Totodată, aceștia anunță că mâine, începând cu ora 12:00, vor protesta la Curtea de Apel față de corupția în justiție. Potrivit lui Andrei Năstase, în străinătate trebuie să fie suficient de multe secții de votare.

ANDREI NĂSTASE, liderul Platformei DA: "Nimeni nu poate îngrădi dreptul constituțional al moldovenilor de a vota la scrutinul din 11 iulie. Lăsați diaspora să voteze. Este dreptul a milioane de cetățeni pentru care ne vom bate până la capăt în instanțe, în viitorul Parlament și Guvern."

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va organiza duminică, 4 iulie, un marș pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, cu genericul "Iubesc Moldova". Acțiunea va începe la ora 10.00 din Scuarul Academiei de Științe și se va încheia cu un miting organizat în spațiul dintre clădirea Președinției și cea a Parlamentului, se arată într-un comunicat de presă.

COMUNICAT DE PRESĂ: "La acțiunea de duminică sunt așteptați toți cei, pentru care valorile naționale și tradițiile noastre sunt importante, cei care cred că guvernarea de la Chișinău trebuie să fie pentru oameni, pentru țară. Veniți cu toții să spunem că "Iubim Moldova" și trebuie să facem tot posibilul ca țara noastră să înflorească, iar cetățenii să aibă o viață confortabilă."

Partidul Verde Ecologist a protestat astăzi la Curtea Supremă de Justiție, unde avea loc examinarea unui dosar care durează de 18 ani, privind privatizarea parcului central din Bălți. Reprezentanții formațiunii spun că au fost sesizați de societatea civilă din Bălți despre acest caz.

OLEG BREGA, membru al Partidului Verde Ecologist: "Noi, Partidul Verde, iată noi primii doi pe lista electorală în campania electorală, ne-am mobilizat și am venit să apărăm patrimoniul. Protestăm la Curtea Supremă și cerem magistraților să aibă grijă, conform legii, de patrimoniu, să insiste ca autoritățile locale să revizuiască decizia aceea de privatizare."

Alianța pentru Unirea Românilor a protestat pentru a doua zi în fața Serviciului de Informații și Securitate față de abuzurile instituției, care au scopul de a scoate formațiunea unionistă din cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit reprezentanților AUR, SIS-ul a devenit un instrument de șantaj, manipulare și presiune întrucât folosește aceleași metode murdare ca ale unei poliții politice.

VLAD BILEȚCHI, liderul AUR: "Acum câteva săptămâni, prin intermediul unei scrisori secrete, Serviciul de Informații și Securitate a lăsat să se înțeleagă fără probe, doar cu aluzii către Comisia Electorală Centrală faptul că noi am avea suport, consultanță, bani și alte pretinse încălcări din partea externă."

Ieri, SIS a dezmințit aceste informații, menționând că nu monitorizează partidele, ci corectitudinea acțiunilor acestora în scopul identificării și excluderii oricărei imixtiuni și influențe externe asupra proceselor democratice din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!