Jurnalul orei 17, 30 Martie
Jurnalul orei 17:00 30 martie 2023, 19:37 | 607

Prezentat de Eugenia Apostu

Șoferul mașinii, care a fost implicată în accidentul de pe viaduct, din luna februarie, s-a ales cu toate bunurile sechestrate. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Asta după ce miercuri, în prima ședință din acest dosar, avocatul Marcelei Paladi a depus demersul pentru a putea fi încasat prejudiciul moral. În cadrul ședinței de astăzi, inculpatul Gheorghe Begu a pledat vinovat în fața instanței.

Magistrații și candidații pentru funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție vor fi supuși evaluării externe. Proiectul a fost aprobat astăzi în a doua lectură de Parlament. Deputații și-au dat votul și pentru reforma Curții Supreme, care va avea competențe mai restrânse și nu va mai acționa ca o instanță de apel, cum se întâmplă în prezent. Ambele proiecte au fost votate în lectură finală de câte 63 de parlamentari ai PAS.

Sistemul cadastral devine mai transparent, anunță Agenția Servicii Publice, care a implementat un proiect de acordare a titlurilor pentru proprietățile private, în special pentru terenurile agricole. Anterior, acestea erau înregistrate doar la primărie, ceea ce îi determina pe săteni să recurgă uneori la acțiuni ilegale, când intenționau să vândă sau să dea în arendă. În satul Tătărești, raionul Strășeni, peste 700 de locuitori au primit astfel de certificate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie