Paris: trotinetele închiriate, interzise
Externe 3 aprilie 2023, 20:39 | 307

Parisul va interzice închirierea trotinetelor electrice, începând cu 1 septembrie. Declarația a fost făcută de către primarul capitalei franceze, după ce parizienii au votat pentru scoaterea lor de pe străzi în cadrul unui referendum, scrie Reuters. Cu toate acestea, operatorii, care dau în chirie trotinetele electrice, speră că vor stopa acest plan. Fiind dată o lovitură operatorilor și un triumf pentru militanții pentru siguranța rutieră, Paris va deveni, astfel, prima capitală europeană, care să introducă o interdicție completă în acest sens.

Aproape 90 la sută dintre parizieni au votat împotriva trotinetelor electrice cu autoservire, iar restul - pentru închirierea lor în continuare pe străzile capitalei franceze. Referendumul a fost convocat de către primarul orașului ca răspuns la un număr tot mai mare de persoane rănite și ucise pe trotinetele electrice în Paris.

În timp ce prezența la vot a fost mai mică de 8%, rezultatul copleșitor va însemna că dispozitivele vor fi îndepărtate, a promis primarul Parisului, Anne Hidalgo.

ANNE HIDALGO, primar al orașului Paris, Franța: "Ne-au dat o foaie de parcurs foarte clară și le vom urma decizia, așa cum m-am angajat. De pe 1 septembrie, la Paris nu vor mai fi scutere cu autoservire. Vom fi vigilenți, în special, asupra situației angajaților operatorilor."

Parisul a fost unul dintre primele orașe care a adoptat vehiculele electrice, dar criticii susțin că acestea provocau mai mult rău decât bine. Trotinetele electrice de închiriat, accesate prin intermediul aplicațiilor pentru telefon, funcționează în oraș din 2018.

Opinia ta contează. Comentează!