Jurnalul orei 17, 12 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 12 ianuarie 2023, 17:43 | 721

Prezentat de Vasile Luchianu

Securitatea energetică și dezinformarea! Acestea sunt principalele probleme, cu care se confruntă Republica Moldova de la începutul războiului ruso-ucrainean. Precizarea a fost făcută de șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață. Potrivit acestuia, un factor destabilizator este propaganda și serviciul monitorizează cu atenție ce apare în spațiul public.

Întreprinderea de stat Energocom a valorificat integral, în trei luni, creditul de 300 de milioane de euro, acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Banii au fost folosiți la procurarea gazelor naturale de pe piețele externe pentru stocare în depozitele subterane din România și Ucraina. Întreprinderea nu divulgă volumele exacte de gaze depozitate, dar dă asigurări că rezervele vor acoperi lejer întregul necesar pentru această iarnă.

Președintele Maia Sandu a semnat decretul de modificare a componențe Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană. Au fost acceptați opt noi membri, printre care trei deputați ai PAS, șefa Procuraturii Anticorupție, directorul CNA, șefa Consiliului Audiovizualului și directorul executiv al Asociației Businessului European. Se întâmplă după ce aseară s-a încheiat ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, convocată de Maia Sandu. Șefa statului a atras atenția că procesul de integrare europeană trebuie să fie accelerat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie