Jurnalul orei 17, 15 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 15 septembrie 2023, 17:29 | 657

Prezentat de Vasile Luchianu

Zeci de proprietăți, mașini de lux și venituri de sute de mii de lei! Asta am găsit în declarațiile de avere ale consilierilor de Chișinău, ale căror mandate expiră în acest an. Noi am studiat declarațiile pentru anul trecut și le vom prezenta pe ale celor aleși, care trezesc un interes sporit. Astăzi vă arătăm ce averi au raportat consilierul PAS, Roman Cojuhari, și cel al Platformei DA, Andrei Năstase.

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă limbajul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, care și-a permis o înjurătură ca reacție la întrebarea unui jurnalist. Într-o declarație, semnată de șapte ONG-uri de media, se arată că astfel de exprimări necenzurate lezează onoarea și demnitatea persoanei și contravin normelor de conduită într-o societate democratică. Au reacționat și reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate, care au atenționat toți demnitarii afiliați formațiunii că trebuie să aibă un limbaj demn.

Cei bănuiți de omorul lui Alexei Veretca, în Codrii Orheiului, ar putea scăpa de pedeapsă. ”A fost depășit termenul de prescripție pentru atragerea la răspunderea penală”, afirmă Eduard Rudenco, avocatul părții vătămate. Cele peste 30 de ședințe programate pentru examinarea dosarului, în care este vizat și fostul deputat PD, Constantin Țuțu, au fost amânate una după alta. Cea programată pentru astăzi a fost compromisă de absența unuia dintre inculpați, Ion Corcodel. A lipsit și martorul principal al acuzării, Iurie Matcovschi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie