Jurnalul orei 17, 12 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 12 decembrie 2023, 18:50 | 666

Prezentat de Călin Jucovschi

În Piaţa Marii Adunări Naţionale au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. În centrul capitalei este instalat acum Pomul de Crăciun şi este amenajată zona din preajmă cu elemente tipice acestei perioade festive. În acest an, bradul din fața Guvernului va fi inaugurat pe 23 decembrie.

Dorința de a consuma produse fără conservanți, fără zahăr sau coloranți artificiali, dar care abundă în vitamine, au determinat-o pe o tânără din Nisporeni să-și inițieze o mică afacere. Valentina Buhnă produce pistil din fructe cu cele mai neobișnuite arome, gustări din semințe germinate și chipsuri de fructe. Ideea de a face deserturi sănătoase a apărut în urmă cu patru ani. Acum, îndeletnicirea îi asigură familiei și un venit.

Cauza penală în care Vladimir Plahotniuc este cercetat pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie, și spălare de bani, ar putea fi conexată la alt dosar. Este vorba despre dosarul numit generic „Frauda Bancară” în care figurează fosta conducere a Băncii Naţionale a Moldovei. Avocatul lui Plahotniuc, care a cerut conexarea dosarului clientului său, spune că o decizie favorabilă a instanței ar fi pertinentă, deoarece dosarele au mai multe aspecte comune.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie