Arenă în loc de alimentaţie pentru copii
Politic 18 iulie 2018, 20:00 | 1478

Afacerea cu Arena Chişinău va aduce un prejudiciu bugetului de stat în valoare de peste un miliard de lei. Asta se întâmplă în timp ce Guvernul a anunţat majorarea cheltuielilor pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe cu... doi lei. Declaraţii în acest sens au fost făcute la o conferinţă de presă, susținută de către primarul ales al capitalei și liderii Platformei Demnitate şi Adevăr.

Andrei Năstase afirmă că afacerea cu Arena Chişinău va aduce un prejudiciu bugetului de stat în valoare de peste un miliard de lei.

Reprezenatnţii Platformei DA au mai cerut anularea Legii privind recuperarea de la populația Republicii Moldova a miliardelor furate din sistemul bancar, conectarea reală a serviciilor speciale ale țărilor civilizate la ancheta "jafului secolului" și recuperarea banilor furați, astfel fiind posibilă majorarea substanţială a cheltuielilor pentru alimentația copiilor în școli și în grădinițe.

La finalul conferinţei de presă, preşdintele Plaformei DA a răspuns la întrebări. Una dintre acestea s-a referit la recenta vizită efectuată la Bucureşti. Andrei Năstase a spus că a avut întrevederi cu ambasadorul Olandei, al Spaniei, Croației, Irlandei, Belgiei, Finlandei, Ciprului, dar şi cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.

Vladimir Plahotniuc n-a fost de găsit pentru a comenta declarațiile lui Alexandru Slusari, precum că alocarea terenului pentru construcţia Arenei Chişinău ar fi fost coordonată cu Igor Dodon. În schimb, Maxim Lebedinschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, a replicat că, cităm, "Alexandru Slusari este un populist, care încearcă să invoce careva scheme sau legături inexistente".

Opinia ta contează. Comentează!