PSRM cheamă la discuții
Politic 11 martie 2019, 17:37 | 3173

După ce Curtea Constituțională a validat sâmbătă alegerile parlamentare, astăzi Partidul Socialiștilor a declarat presei că este gata să înceapă discuțiile în sensul formării unei majorități parlamentare. Primii chemați sunt membrii Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS. Aceștia spun că vor da un răspuns mâine.

Fruntașii PSRM afirmă că nu doresc să provoace alegeri anticipate și sunt dispuși pentru negocieri.

Reprezentanții Blocului ACUM Platforma DA și PAS au declarat că vor veni mâine cu o reacție la invitația Partidului Socialiștilor.

Precizăm că sâmbătă, Curtea Constituțională a anunțat validarea alegerilor parlamentare din 24 februarie. Toate contestațiile depuse de Blocul ACUM Platforma DA și PAS au fost calificate drept nefondate. Mai exact, Curtea Constituţională a respins cererile Blocului ACUM privind anularea rezultatelor din circumscripțiile Râșcani, Orhei, Nisporeni și regiunea transnistreană. Nu a fost luată în seamă nici eroarea de calcul invocată de Blocul ACUM la repartizarea mandatelor pe circumscripția națională. Astfel, Platforma DA şi PAS vor avea în viitorul Parlament 26 de deputaţi şi nu 27, cum a cerut reprezentantul blocului în faţa magistraţilor de la Curtea Constituţională. Şi repartizarea mandatelor celorlalte formaţiuni politice a fost lăsată după cum a stabilit CEC-ul la totalizarea voturilor.

Opinia ta contează. Comentează!